Gevorderd / wedstrijdboksen

In verband met de coronamaatregelen voor buiten/binnen sport is onderstaand rooster van de wekelijkse sportlessen per 1 juli aangepast. Zo zal de bootcamptrainingen op zondagochtend niet doorgaan.

Per training kunnen er maximaal 12 deelnemers meedoen.

Uitzonderingen hierop zijn: deelname aan hardlooptraining onbeperkt en aan de boks trainingen op zaterdagmorgen kunnen er in sportzaal De Greep maximaal 18 deelnemers per boks training meedoen.

Bij alle sportlessen is het verplicht om je in te schrijven! Vol=Vol. Aanmelden kan via de WhatsApp groepen van de bijbehorende sportlessen.

Alvast bedankt voor de medewerking!

boksteam de ring covid 19 ROOSTER_Pagina_1

In de vakanties gaan de meeste sportlessen bij voldoende deelname gewoon door of er worden sportlessen samengevoegd. Hierover worden de sporters tijdig geïnformeerd.

Voor vragen kunt u:

Bellen, WhatsAppen, sms-en: 06-51297935 of mailen: info@sportvooriedereenoostzaan.nl


Bij ons kan op recreatief niveau trainingen worden gevolgd, maar ook op wedstrijdniveau. Voor proefles hoef je niet je aan te melden, je kunt gewoon binnen komen lopen.

Wanneer kun je wedstrijden gaan boksen?


Vaak krijgen we de vraag: “Wanneer kan ik de boksring in?”, deze boksers zijn dan misschien 2 maanden bezig en verwachten klaar te zijn voor het grote moment.

Allereerst willen we duidelijk maken dat wedstrijdboksen een sport is waar je alleen aan moet deelnemen op het moment dat je topfit bent en volledig bent voorbereid. Dat is onmogelijk in 2 maanden.

Voordat je als wedstrijdbokser de ring in kunt gaan, gaan er wel de nodige trainingen aan vooraf. Boksen is immers niet een sport die je zomaar even doet.

Een uitstekende conditie, techniek, tactiek, mentaliteit, beheersing en goede gezondheid zijn eerste vereisten.

Voor het extra werken aan conditie kan bijvoorbeeld ook aan bokszaktrainingen, bootcamptrainingen of hardlooptrainingen (sportvooriedereenoostzaan.net) mee worden gedaan.

Bij ons bepaald in eerste instantie de bokser zelf of hij/zij de keuze maakt om de stap naar het wedstrijdboksen te maken. In samenspraak met de trainer wordt er met de bokser individuele afspraken gemaakt over de te volgen trainingsaanpak gericht op de eerste westrijd. Hierbij hanteren wij een periodiseringsplan gericht op de aankomende wedstrijd(en) en het bereiken van het hoogst haalbare.

Een bokser zal nooit de ring in gaan als er twijfels zijn aan zijn/ haar kunnen, trainingsarbeid, gezondheid en inzet. 

Boksen als wedstrijdsport

Op het eerste gezicht lijkt boksen een gevaarlijke sport met veel blessures. Natuurlijk, boksen is geen sport zonder risico’s. Maar het aantal blessures in de bokssport is nog ver beneden het landelijk gemiddelde van alle sporten.

Ook staan (uitsluitend bij erkende verenigingen gediplomeerde trainers/coaches) de wedstrijden onder streng toezicht van de Boksbond. Niet voor niets is de bokssport een van de weinige ringsporten die lid is van en erkend door het NOC*NSF en het Ministerie van VWS

 Medische eisen

Voordat je wedstrijden gaat boksen is een sportkeuring verplicht.

Elk jaar is er een sportkeuring aan het begin van het seizoen. Voorafgaand aan elke wedstrijd wordt je ook gekeurd door de ringarts. Wij adviseren de recreatieve boksers aan zich ook regelmatig te laten keuren.

Leeftijden en klassen

Wedstrijdboksers worden ingedeeld bij wedstrijden op niveau/klasse, leeftijd en gewicht.

Klik hier voor tijden van de wedstrijdrondes en gewichtsklassen


Maandag

20.00 tot 21.15

Woensdag – Bokszak/conditietraining

20.30 tot 21.30

Donderdag

20:00 tot 21:00

als wedstrijdbokser kan je voor de rest ook mee doen aan de recreatieve bokstrainingen, zodat je als wedstrijdbokser voldoende keren in de week traint

Zaterdag – Bokzak/conditietraining

09.00 tot 10.00 bokstraining

10.00 tot 11.00 bokzaktraining


Locatie

Maandag, donderdag en woensdag:

Binnenzaal van het IJsclub Centrum Oostzaan

Zaterdag:

Sportzaal de Greep

 

2 gedachtes over “Gevorderd / wedstrijdboksen

    • Je kunt wanneer je wilt een gratis proefles komen volgen op een van onze tijden wanneer het jou uitkomt. Als je daarna verder bij ons zou willen kan je je inschrijven digitaal door het inschrijfformulier dat hier op de site staat in te vullen. Maar voor een proefles hoef je je niet aan te melden en kan je gewoon binnenlopen! Locaties staan bij de tijden vermeldt.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s